Det känns som en evighet

Jag går på vattensjukgymnastik två gånger i veckan. När jag anslöt mig till gruppen så sänkte jag medelåldern rejält. Alla mina kamrater i gruppen är nämligen någonstans mellan sjuttionio och pärleporten.

Kvinnan som leder oss står på torra land och gör sina rörelser medan vi plaskar för fullt framför henne. Hon har valt ut sina låtar själv och jag känner mig lika löjlig varje gång som jag står och gör kycklingvingar till Bailando Bailando. Det retar ihjäl mig att jag är femtio år yngre än alla andra i min grupp och de studsar runt som att det vore ingenting medans jag får kämpa som en blådåre för att göra en åtta med min tumme, i takt med musiken, under vattnet.

När vi är färdiga så säger hon att vi ska ligga och slappna av en stund med frigolitpinnar som ser ut som ormar. Vi ska ha dem runt oss och flyta runt i minst tio minuter i det numera mörka rummet.

Det är ingen utav tanterna som ligger kvar. Alla flyr upp som rädda gnuer, men eftersom att alla har långvarig smärta så går det ju lite i slow motion.

Jag brukar ligga där en stund för att samla tankarna. Höra hur bassängen kluckar lite och lyssna på den lugna musiken. Sväva runt där helt själv i det mörka rummet och bara njuta, för jag vet att när jag går upp ur bassängen är allt som vanligt och jag får vänta tre dagar tills jag kan känna mig så där fri och rörlig igen.

När man ser det så, ja då känns tre dagar en hel evighet.

Kommentarer
Postat av: OSCAAAR,

Haha, jag älskar hur du skriver. Riktig humor !"Alla flyr upp som rädda gnuer, men eftersom att alla har långvarig smärta så går det ju lite i slow motion."

hur klockrent är inte det ?:O

HAHAHA

2009-04-29 @ 20:29:02
URL: http://oscaaarp.blogg.se/
Postat av: Marina

jag förstår att det känns som en evighet.. du kan inte gå oftare om du vill?

kramen

2009-04-29 @ 20:36:24
URL: http://marina-tjejen.blogspot.com/
Postat av: susan

inte ditt fel .. ska inte behöva skämmas eller nåt, du behöver göra det jag tycker det är jättebra :)

2009-04-29 @ 20:41:56
URL: http://susanss.blogg.se/
Postat av: GABBAN

vilken mysig blogg! :)

2009-04-29 @ 20:45:41
URL: http://gabbaan.blogg.se/
Postat av: Danni

Håller med Susan, du ska verkligen inte behöva skämmas. Min mamma är ganska ung för att vara så pass sjuk med nervsjukdom, hjärtproblem, reumatism osv.. Hon ska börja på vattengympa på måndag och det är verkligen inte rättvist när unga personer drabbas av hemska sjukdomar. Men livet är orättvist och man kan inte göra något annat än att bara acceptera läget och se det fina i livet.. :)

2009-04-29 @ 20:48:12
URL: http://visionstreets.devote.se
Postat av: Baso

HAHAHAHA kycklingvingar till bailando :P

2009-04-29 @ 21:13:33
URL: http://www.baso.nu
Postat av: linnéa - music productions

jag blir så vemodig av vad du skriver. du har det så svårt och så skriver du såhär bra. man blir helt fängslad.

2009-04-29 @ 22:16:27
URL: http://linneahasselgren.blogg.se/
Postat av: meellyy

Jag har precis hittat denna bloggen och jag vill bara säga att du verkar så otroligt stark och det är inte många som vet vad du går igenom & jag vet heller inte så mycket om din sjukdom men jag hoppas på det bästa för din skull och att du på ett eller annat sätt kommer bli bra igen, jag hoppas verkligen det och jag tror att du är en stor förebild för människor som har samma sjukdom.

2009-04-29 @ 22:26:47
URL: http://meellyy.devote.se

Här kan du lämna din kommentar!
Kommentarerna måste godkännas av mig innan de syns på sidan. Alla kränkande kommentarer eller de som innehåller reklam, raderas direkt.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:bloglovin
Trackback
RSS 2.0